Sådan gør du dit drivhus forårsklar

I vinterperioden ligger drivhuset stille hen og benyttes som oftest bare til opbevaring af ting som krukker, havemøbler og vinterføre planter i denne kolde periode. Når vinteren er ovre, og kalenderen igen siger marts, er det tid til at gøre drivhuset forårsklar. Vi har samlet en række tips, som gør det nemt og enkelt at få blive klar til en ny sæson i dit drivhus.

Gå drivhuset ordentligt efter

Efter en vinter med sne, frost og vinterstorme bør du altid begynde med at tjekke dit drivhus godt efter i sømmene. Du skal tjekke, om ruderne er intakte, om drivhusdøren er begyndt at binde, om vinduerne fortsat fungerer, og om rammer og stivere på drivhuset er beskadigede.

Hvis dit drivhus har lidt megen skade under vintervejrets strabadser, kan det være en god ide at skifte det gamle drivhus ud med et nyt. Du kan naturligvis reparere på mindre skader, men i nogle tilfælde kan det bedre betale sig at investere i et nyt drivhus. Du finder et bredt udvalg af drivhuse i både byggemarkeder og drivhuscentre. Du bør også overveje, om du skal bestille dit nye drivhus online.

Ryd op i drivhuset

Start med at få flyttet alle de ting som du har haft opbevaret i drivhuset gennem vinteren ud. Herefter bør du få fjernet døde planterester, da skadedyr kan have overvintret i dem. Du bør ligeledes fjerne gammel muld og erstatte den med noget nyt.

Gør drivhuset rent

Næste skridt er at få rengjort drivhuset. Rengøring er ikke kun en god idé i forhold til det rent visuelle, men også i forhold til at få bugt med eventuelle skadedyr, som måtte gemme sig i sprækker og hjørner. Det er en træls begyndelse på en ny vækstsæson at have skadedyr med fra sidste års planter.

Det er relativt nemt at få drivhuset grundig rengjort. Du skal blot bruge en spand med lunken vand og sæbe, en autobørste og en vandslange. Med børste vasker du alle ruder, rammer og hjørner godt og grundigt af, og til sidst skyller du vand og sæbe af med vandslangen. Hvis drivhuset er meget snavset, bør du gentage rengøringen.

Planlæg din kommende sæson

Du har sikkert allerede en masse gode idéer til, hvilke afgrøder du gerne vil dyrke i den kommende sæson. Det kan i den forbindelse være en god ide at planlægge præcis, hvilke afgrøder og planter du gerne vil dyrke, så du kan få indrettet drivhuset på den rette måde.

Når planlægningen er på plads, kan du begynde at købe de første frø og de første forspirede planter. Det kan også være, at du mangler tilbehør som krukker, vandingsanlæg eller tagrygsdekorationer til drivhuset. I så fald er der god tid til at få bestilt disse ting hjem.