Sådan gør du altanen klar til sommeren

Hvis du bor i lejlighed er du måske den heldige ejer af en lækker altan, og når sommeren nærmer sig er den det perfekte sted at opholde sig. Efter en lang vinter kan det dog godt være, at altanen ser lidt trist ud. Derfor er det en god ide at sætte tid til side til at give den en kærlig hånd, så altanen ser indbydende og levende ud til når der skal grilles og du skal solbade. Det kan både gøres med nye altanmøbler, blomster og andet pynt. Denne artikel giver inspiration til, hvordan du gør altanen klar til sommeren. 

Investér i gode altanmøbler 

Noget af det vigtigste på enhver altan er altanmøbler. Altanmøbler gør den til et hyggeligt sted at være og gør, at du kan bruge altanen som et opholdssted. Det er specielt vigtigt når solen skinner og du vil nyde det gode vejr. Et bord og et par stole er et must, og heldigvis kan du finde et stort udvalg af altanmøbler hos flere forhandlere. Afhængig af størrelsen på din altan kan det være en god ide at finde møbler, der kan klappes sammen eller monteres på altanens kanter. Hvis du har lidt mere plads kan du også sætte en hængestol eller en bænk op, så der er ekstra plads til at dase i solen. 

Fyld altanen med blomster og urter 

Endnu et tip til, hvordan du gør altanen klar til sommeren er at fylde den med blomster og urter. Det giver altanen liv og farve, og blomsterne vil stortrives i solen. Du kan for eksempel plante pelargonier, solsikker og lyng. Uanset størrelsen på din altan kan du altid finde plads til blomster, enten i altankasser eller krukker. Du kan også plante urter som timian, mynte eller rosmarin som kan bruges i grillretter eller drinks, der skal nydes på altanen. Blomsterne vil også gøre din altan til et fristed for bier og sommerfugle, hvilket vil få det til at føles som om du er ude i naturen. 

En god rengøring

Sidst, men ikke mindst, er det intet der gør altanen klar til sommeren som en god rengøring. Grib kosten, penslen og kluden og gå til den. Henover vinteren kan blade let samles på altanen, og det er en god ide at fjerne dem, så de ikke rådner og skader træet. Derudover kan træet på altanen eller altanmøblerne sikkert godt trænge til et nyt lag maling eller olie efter en vinter med frost, og hvis du har glas på altanen burde du give det en tur med kluden.