Guide: Gode råd til valg af dyrefoder

Ingen dyrearter er ens. Derfor skal alle dyr heller ikke have den samme type dyrefoder. I stedet skal du tage et kig på foder, der er lavet specifikt til den specifikke type dyr. 

Men når du skal købe foder til et dyr, er der flere faktorer, der går igen. Eksempelvis kan du holde øje med flere af de samme faktorer uanset, om du skal købe hundefoder, kattefoder, fuglefoder eller en helt anden form for dyrefoder. Dette hjælper dig med at købe det bedste foder til dit dyr.

Det bør du holde øje med

  • Kig på foderets ingredienser – Først og fremmest bør du gå efter foder, der er i en høj kvalitet. Dit dyr har nemlig fortjent det bedste af det bedste. Men hvordan finder du ud af det? Du kan blandt andet undersøge ingredienserne. På en ingrediensliste er det muligt at se, hvad foderet indeholder. Det er klart et plus, hvis foderet kun består af rene råvarer samt rent kød.
  • En høj pris er ikke altid lig med en høj kvalitet – Når du skal købe dyrefoder, skal du ikke bare vælge det dyreste foder på markedet. Det kan sagtens være i en høj kvalitet, men en høj pris betyder ikke altid, at det er den bedste kvalitet. Derfor skal du undersøge foderet grundigt og ikke bare gå ud fra, at det er godt på grund af det høje prismærke.
  • Undersøg de forskellige mærker – Der vil uden tvivl være nogle mærker, som er bedre end andre. Det vil være en god idé at læse mere om de forskellige mærker, så du kan få en fornemmelse for, hvad der vil være det bedste foder for din bedste ven.