Flot sammenhæng mellem ude og inde

Et velholdt hus kræver en velholdt have også, for ikke at skabe en disharmoni. Haven og huset hænger sammen i udtrykket, oplevelsen og brugbarheden. Derfor er det også essentielt at tænke udearealet ind i indretningen af husets boligareal. På den måde opnår du en harmonisk sammenhæng mellem ude og inde.

  • Tænk naturen og dets fænomener ind

Når du skal indrette huset og overveje materialer, så er det vigtigt at tænke naturen ind. Vejret har stor betydning for både materialevalg og interiør. Overvej eksempelvis, hvordan solen påvirker dit hus og dets placering. Herunder hører der sig også overvejelser omkring gardiner, vinduer og solafskærmning. Med en udvendig solafskærmning får du mulighed for både at regulere på lys og varme til huset. Om sommeren kan der hurtigt blive rigtig varmt i et hus, og det er rart at kunne afskærme sig selv og sit hus fra solen, mens det om vinteren er fordelagtigt at kunne udnytte solstråler til ekstra varme.

  • Gå efter funktionalitet

Funktionelle materialer og indkøb er ofte de mest holdbare. Som eksempelvis med solafskærmning, der kan justeres på, så er det klogt med interiør og materialer, der kan bruges og holde til lidt af hvert. Havemøbler, der kan holde til det skiftende danske vejr hele året rundt, er et godt valg. Her undgår du både at skulle finde opbevaringsplads til dem i de kolde måneder, men samtidig undgår du også oplevelsen af en trist og ubrugt have uden møbler. Det kan hurtigt se trist og koldt ud i vintermånederne, hvis haven er pakket sammen og væk.

  • Pynt efter årstiden

Om sommeren er en have med smukke og frodige blomster et smukt syn, som du gerne tager med indendørs. Om efteråret og vinteren er blomstringen mere sparsom, men det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge naturens ressourcer. Brug blade og grene til pynt, både til efterårs- og juledekorationer.